Het Limousin Rund

Limousin rund, rundvlees, limo zicht, biologisch

Het Limousin Rund


Wij houden Limousin runderen, een vleesras vernoemd naar de Franse Limousin streek.

Albert’s passie en interesse in het Limousin ras ontstond jaren geleden tijdens zomervakanties met het gezin naar Frankrijk. ‘Als ik ooit stop met koeien melken, wil ik met deze prachtige dieren werken’, aldus Albert. En zo geschiedde in 2018.

Limousin runderen zijn sterke, robuuste dieren die dicht bij de natuur staan. Ze staan bekend om hun superieure vleeskwaliteit. Limousin vlees wordt getypeerd door de mooie rode kleur, fijn van draad, is mals en heeft een unieke smaak.  

Dierenwelzijn is voor ons van enorm belang. Zo respecteren wij het natuurlijke kudde karakter van onze dieren door ze in familie kuddes te laten lopen. Onze Limousin runderen lopen gemiddeld 9 maanden per jaar buiten. De kalfjes zogen gemiddeld 8 maanden bij hun moeder en onze stier zorgt op de natuurlijke manier voor nakomelingen.

Onze Limousin runderen zijn volledig grasgevoerd. Nagenoeg al het voer komt van ons eigen kruidenrijk grasland. Dit geeft het vlees een uitzonderlijke smaak.

Op deze manier runnen wij een eerlijke en duurzame boerderij. Door het grazen maken onze runderen het landschap dynamisch, bieden ze weidevogels ruimte en hun mest is voer voor insecten en andere kleine fauna.

Limousin runderen zijn dan ook effectieve natuurbeheerders. Met hun roodbruine vacht en statige uitstraling leveren zij daarnaast een geweldige bijdrage aan verfraaiing van het landschap.   

De runderen zijn minimaal 6-7 jaar oud als ze slachtrijp zijn.  

limousin rund, limo zicht, biologisch